2011. február 20., vasárnap

Bábjáték


Ha csókra nyílik a szád, és tényleg akarod,
s kezedbe ütköző kezemet titkon elfogadod,
akkor elmondom, bár szájamon nehéz lakat.
Elmondom neked ma éjjel, elmondom titkomat:

                                                                —Szeretlek!


Részlet a "Valaki Mindig Átver Valakit!" című regényemből

BÁBJÁTÉK


Fáradtan szállt ki kocsijából, és lakosztálya felé indult éppen, mikor mobilján Krisztina hívása érkezett.
—Szia, főnök! Megérkeztél? —kérdezte a lány vidám hangon.
—Szia! Igen, éppen most szálltam ki a kocsiból, és most vánszorgok fel az emeletre. Valami gond van?
—Dehogy van gond, csak tudod, kissé ki vagyok készülve. Egyedül már nehéz volt, de most már megnyugodtam, ha tudhatom, hogy megérkeztél. —válaszolta a lány. —Fáradt vagy nagyon?
—Nem, nem vagyok fáradt. —mondta nem túl meggyőzően, majd észbe kapva hozzátette —de egy forró tussolás mindenképpen rám fér! —A lány csilingelve nevetett, majd incselkedő hangon megkérdezte.
—És van valaki, aki megmossa a hátadat is? Ha nincs, és nem lenne valami más programod sem, s nem lennél annyira fáradt sem, akkor lenne számodra egy ajánlatom! Mondhatom?
—Persze, persze! Illetve, mondhatod, és… a hátamat is egyedül mosom. —mondta zavarodottan, miközben utazóbőröndjét is letette, annyira meglepte Krisztina szokatlan modorváltása.
—Hát ebbe most mi ütött bele? —gondolkodott, de csak az ámulata lett nagyobb, ahogyan tovább folytatódott a beszélgetés.
—Úgy gondoltam, hogy például elmehetnénk valahová, ahol megbeszélhetnénk néhány fontos dolgot, melyekről meg vagyok győződve, hogy téged is érdekelni fognak, ok?
—Jó, rendben van! —válaszolt alig leplezett meglepetéssel hangjában. —Hol találhatok rád?
—Tudsz valami jó helyet, ahol el lehet bújni néhány órára a nagyközönség szeme elől is?
—Hát… találunk valamit, de addig is, egyszer lemosom az út porát magamról, és azonnal visszahívlak. Rendben?
—Rendben, akkor várom hívásodat. Szia!
Ejha, ez bizony randi lesz! —futott át az agyán. —Még akkor is az lesz, ha csak szakmai szarságokat kell firtatni.
Rekordidő alatt tussolt, öltözött át, és közben kiagyalta, hogy a strand területén működő vendéglő lesz a legjobb választás. Ha nincs szezon, ritkák a vendégek is, és nem kell attól tartani, hogy valaki pletykás ismerős megláthatja őket. Rövid egyeztetés után a strand bejáratánál találkoztak, ahová mindketten taxival érkeztek. A férfi hamarabb érkezett, és elámulva nézte, ahogyan Krisztina kiszáll a taxiból. Messziről mosolyogva indult el, és a férfi csak bámult, ahogyan ritmikus lépésekkel jött feléje a karcsú szépség. Szürke, zubbonyszerű bőrzeke volt rajta, az oldalán hosszan felhasított szürke szoknya, ezüstös árnyalatú harisnyában, lábán szintén szürke árnyalatú, tűsarkú cipővel.
—Rég vársz rám? —kérdezte szinte bocsánatkérően.
—Ó, dehogy, csak most érkeztem én is. Az előbb ment el a taxi, amivel érkeztem. —válaszolta zavarodottan, majd elindultak egymás mellett a kövezett járdán. Messziről zene hallatszott, de mivel a főbejáratot zárva találták, az oldalsó bejáraton tértek be a tágas helyiség előcsarnokába, ahol azonban azzal a kellemetlen hírrel fogadták, hogy sajnos, a vendéglőben ma szervezett, zárkörű estélyt tartanak.
—Hát akkor itt nincs szerencsénk! —mondta a férfi kissé lehangoltan —de nem gond, keresünk egy másik helyiséget.
Indulni készültek kifele, mikor az előzékeny szervezők egyike felajánlotta, hogy végigmehetnek az egyik belső folyosón is a fogadócsarnok felé, és ne kerüljék meg újra az épületet. Megköszönték az útbaigazítást, és elindultak a javasolt irányba. Hogy ne kelljen a lépcsőn is kerülnie, Krisztina kecsesen végigsétált a belső szökőkút betonperemén, de tűsarkú cipőjében már nem tudott leugrani a méter magas párkányról, és ekkor kérdően nézett a férfira. Az azonnal előrelépett, majd udvariasan kezét nyújtotta, hogy lesegítse a szökőkút szélén rá várakozó nőt. Ekkor az óvatosan leguggolt, majd egyik lábát előretolva leszállni próbálkozott, minek eredménye az lett, hogy szoknyája oldalsó hasításán combja teljes szépségében kitárulkozott. Néhány pillanatig tartott a jelenet, de a férfi semmit sem szalaszthatott el, mert ez a véletlen előadás tökéletesre sikeredett. Láthatta jól a nő combján körbefutó égszínkék csipkegyűrűt, és a csatos harisnyatartó különös kivitelezésű, keresztben futó pántjait is. A nő közben elvesztette egyensúlyát is, és ráborult a férfira, aki persze azonnal elkapta, és szorosan tartotta, hogy ugyebár nehogy baja essen. Óvatosan eresztette le a földre, de néhány pillanatig még egymást szorongatva álltak, mert Krisztina nagyon meg volt szeppenve.
—De jó, hogy kifogtál, majd kitörtem a lábamat. —Suttogta hálásan, és úgy nézett a férfira, mintha az legalábbis most győzte volna le egy véres csatában azt a mesebeli sárkányt, amelyik csak úgy, mintegy hobbiból szokta rabságban tartani a szépséges királykisasszonyokat. Csakhogy a férfit sem ejtették gyerekkorában a fejére, és agyában most villámgyorsan pörögtek a gondolatok. —Te! Ez a nő… ez a nő, ez most ebben a szerelésben… basszus! Ez nekem… ez miattam! Szóval így! —Morfondírozott így magában, és egy csöppet sem érezte úgy, hogy most ezért a gyanúsan jól sikeredett jelenetért ő képes lenne haragudni. Mikor kiértek a szabadba, már meg sem lepődött azon, mikor a nő keze véletlenül beleütközött az övébe. Óvatosan ragadta meg a bársonyosan meleg kezet, és kellemes borzongás kíséretében vette tudomásul, hogy ez most már sokkal több lesz, mint valami egyszerű, kollegiális találka.
*
A hideg, késő esti szél hevesen belekapott kabátjának szárnyaiba, amikor egymást ölelve kiléptek a mulató előtti lépcsőre. Arcukon különleges forróság pirossága égett, és fülükben még mindig a táncterem halkan búgó zenéjének lágy akkordjai lüktettek. Vibrált és égetett bennük a táncparketten lejtett táncuk varázsától egyre szorosabban záruló testük izgató egybehangoltságának érzése is, és erre, a korábban elfogyasztott, nehéz, temperamentumos vörösbor okozta rózsaszín felhő már csak ráadásnak számított. Miközben az érkező taxira vártak, Krisztina egy szélvédett, meleg óvóhely keresésének nyilvánvaló szándékával húzódott szorosan a férfi mellére. Lehajtott fejét csak lassan emelte fel, miközben szél-cibálta haját egy enyhe mozdulattal félrerázta arcából, és tekintetét kérdően az őt bámuló férfi arcára szegezte. Mosolygó, kipirult arcán kimondatlanul ott volt a félreérthetetlen kérdés: —Hozzád, vagy hozzám?Nem mindegy? —kérdezte vissza a férfi tekintete, de mikor beültek a taxiba, akkor kiderült, hogy mégsem lenne mindegy, mert a pontos cél után érdeklődő taxisofőrnek a saját lakcímét adta meg. A nő doromboló macskaként bújt hozzá a  kényelmes ülésen, miközben a férfi már tudta, hogy nyert ügye van. Őt is hajtotta célja felé a férfi egójának kitűnően működő programja, miközben tudta azt is, hogy ezzel a kalandos cselekedetével talán mindenét feltetette egy lapra.
Vigyázz! —hallotta a hideg logikájának vészcsengőjét egy pillanatra, de érezte azt is, hogy most egyáltalán nem akar vigyázni. Ezt a menetet most már nem nagyon lehet visszafordítani sem, és ha már történik, akkor történjen meg úgy, hogyha az mégis egy papírra lesz vetve, akkor legalább mutasson jól! Itt, ennél a résznél önkéntelenül is elmosolyogta magát, és ezt a fejezetet ilyenformán lezárva, döntésével fejest ugrott az ismeretlen mélységű vízbe. Hogy a nő valójában mit forgatott a fejében, azt egyáltalán nem lehetett kideríteni, mert miután ő volt a kezdeményező, most már egyértelmű lett az, hogy átadta a dolgok irányítását a férfi kezébe. Ő most már csak arra ügyelt, hogy visszajelzései egyértelművé tegyék: —Szabad a pálya!
Az emeletre felszaladó liftben forrón összeölelkezve csókolóztak, és a férfi lakásába úgy rontottak be összefonódva, hogy eközben a külső foglalatban felejtették az ajtót nyitó mágneses kártyát is. Persze ez azzal járt, hogy a lakosztályban a világítást nem lehetett felgyújtani addig, míg azt a fránya kártyát nem helyezték el a belső foglalatába, amitől azonnal kellemesen hangulatos, éjjeli világításba borult a helyiség. E művelet végrehajtásának idejéig fel kellet függeszteni a már közben viharossá vált enyelgést is, ami enyhén szólva egy nem kívánt hangulatkiesést okozott. Krisztina szétnézett a tágas, legénylakásnak éppen nem mondható otthonban, és alaposan meglepte az, amit tapasztalnia kellett. Azonnal szemébe szökött az a kínos pedantéria, ami a végső soron egyszerű, de ízléses lakás minden részletét jellemezte. Semmi sem úgy volt itt, mint amit egy egyedül élő férfi lakásáról elképzelni lehetne. Sehol semmiféle szemét, vagy ledobált ruhák, zokni a vetetlen ágy mellett, vagy valami hasonló, ami az egyedül élő férfiemberre jellegzetes trehányságnak akár a legkisebb jele is lehetne. A gondosan bevetett ágyon olyan precizitással helyezte el valaki a terítőt, hogy azon egyetlen ránc sem volt található. A sarkain lévő díszes rojtok olyan milliméteres pontossággal csüngtek le az ágy keretének pereméig, hogy annak kontúrját még egy vonalzóval sem lehetett volna pontosabbra beállítani.
—Helyezd magad kényelembe! —mondta a kedélyes házigazda hangján, miközben lesegítette Krisztina válláról a bőrzekét. —Isten hozott szerény otthonomba!
Krisztina csak állt, és leplezetlen ámulattal bámulta, hogy a férfi most félretolja a nappaliban lévő, beépített ruhaszekrényének ajtaját, onnan vállfákat vesz elő, majd arra gondos mozdulatokkal helyezi fel a korábban levetett ruhadarabjaikat. Láthatta, hogy abban a szekrényben milyen tökéletes sorrendben vannak berakva a különböző ruhadarabok, és a szekrény aljában csak úgy csillognak a sorakozó lábbelik. Mikor mindezzel végzett, csak azután nézett fel, és kissé csodálkozva tekintett a lányra, aki mozdulatlanul állva bámult rá.
—Nos? Hogyan tetszik a barlangom? Valami gond van? —tette hozzá, mikor észrevette a lány ámuló tekintetét.
—Hát nem is tudom, de valahogy nincs merszem elrontani az ágyad ránctalanságát, —mondta ki kertelés nélkül, és hogy félreértésnek nyoma se maradjon, hozzátette: —de ha megígéred, hogy holnap reggel nem nekem kell majd visszacsinálnom, akkor én is megígérem, hogy a kávét én fogom kettőnk számára elkészíteni. Sőt, én fogom neked azt az ágyban felszolgálni. Rendben?
—Megígéred? —kérdezte hozzálépve, de válaszra sem várva, a lány ajkát csókolgatva végigdőlt vele az ágyon, amitől persze minden korábbi rend egy totális káoszba fulladt. Ide-oda fordulva vetkőztek, és rugdosták le a ruhadarabokat magukról, miközben egyre jobban igyekeztek egymás közelébe férkőzni. Elvakultan akartak egymásé lenni, miközben mindketten, egyre jobban begerjedve igyekeztek egymás testét kényeztetni. A fergeteges előjáték közben a nő valahogyan érezte, hogy ő valamivel többre vágyna, és ennek érdekében ő maga sokkal messzibb is elmenne, de ezt a készséget nem igazán tapasztalhatta partnerénél. Legalábbis egyelőre ennek semmi jelét sem észlelhette. Olyan érzése támadt, hogy ez alkalommal legfeljebb egy klasszikusnak nevezhető dugásban lesz része, és egyelőre felhagyott azzal a kísérletezéssel, hogy partnerét olyasvalamire próbálja rávezetni, amit az most, az első alkalommal nem lesz hajlandó végigcsinálni. Hogy miért lesz most ez köztük így, azt nem firtatta, mert azt tudta jól, hogy a merészebb fogásokkal mindenki nagyon egyénien szokott megnyilvánulni. Különben is ez temperamentum és ízlés kérdése, és a még csak alakulgató kapcsolatok kezdeti fázisában kevésbé elfogadott dolog lehetne. No, de nem baj, akkor egyelőre csináljuk úgy, ahogyan ő szeretné. Simán engedte magát hátra, s a felindultságtól minden porcikájában remegő férfit mágnesként vonta magára, miközben a még mindig harisnyába bujtatott formás lábait hívogatóan tárta szét. A férfi önkéntelen bűvölettel követte, és egy gyöngéd mozdulattal belehatolt, mitől a lány teste megremegett, majd hullámzó mozdulatokkal ráhangolódott a ritmusra. Behunyt szemmel félrefordította fejét a párnán, és a már közelinek vélt orgazmusára koncentráltan érezte azt a jól ismert lebegést is, mikor a férfi egy hirtelen mozdulattal kihátrált belőle. Összeszorított szájjal azonnal tudta, hogy mi történhetett, és mikor a kényszerű szakadás okozta kellemetlen altesti összehúzódásai is alábbhagytak, könyökeire támaszkodva emelkedett fel, és elmozdulása során nedvességet érzett a combján. Arcán önkéntelenül is egy megvető mosoly jelent meg, mikor az ágy szélén a fejét két kezébe szorító, szótlan férfit láthatta. —Hát, szóval így állunk, szépfiú! —gondolta magában, és azonnal tudta, hogy akivel ő nem is mérkőzött, annak most mindene ráment erre a játszmára. Önkéntelen káröröme, és kimaradt élménye miatti bosszús érzésének keveréke most kissé elvakította. Pillanatnyi haragjában elkövette azt a hibát, amit az elvakult győztesek sokszor megtesznek ostobaságukban. Bosszúból most porig akarta alázni vélt áldozatát úgy, hogy abban semmi önbecsülés se maradjon.
—Jó volt? —kérdezte csendesen, miközben óvakodott attól, hogy hangjában akár egy rezzenésnyi gúnyosság is csengjen, és ezzel még szörnyűbbé tette a férfi helyzetét, aki szégyenérzetében most azon morfondírozott, hogy miért nem tud ilyenkor megnyílni a föld alatta?
—Aha! Nagyszerű volt, ne is kérdezd! —válaszolt sóhajtva, miközben hátára feküdt, de arcát két tenyerével takarta le, mert közben úgy érezte, hogy azonnal leszakad a pofája. A nő melléje húzódott, és kíváncsian nézegette a férfit, majd megkérdezte:
—Mond, te mikor voltál utoljára nővel? —és hangjában olyan együtt-érző felhang csengett, mintha ténylegesen együttérzés rejtőzne mögöttük. A megértés és a második esély reményét csillantotta fel, de a férfi nem válaszolt azonnal, ezért tovább faggatta.
—Hetek, hónapok? —és a csend ezúttal is hosszúra nyúlt, de a férfi kezeit már levette arcáról, és ekkor láthatta, hogy a nő kezére támasztott fejjel olyan kifejezéssel néz rá, mint egy üvegbura alatt kapálózó rovarra, és sejteni kezdte, hogy miről lehet szó. Közben visszanyerte már önuralmát, karjait összefonva a feje alá tette, elrévedező tekintetét a mennyezetre szegezte és csak ekkor válaszolt:
—Hetek, hónapok? Viccelsz? Talán éveket akartál mondani! Akkor sokkal közelebb lennénk a helyes válaszhoz. —mondta csendesen, és a nő ezúttal láthatta a keserűen villanó tekintetből, hogy ez az igazság pillanata lehet, de ennek ellenére nem adta fel terveit.
—Hát, ez így érthető, de mond csak, mi vagy te? —kérdezte, miközben a férfi mellé heveredett. —Valami szerzetes? Valami szent fogadalmat szegtél most meg, és azonnal utolért a büntetés is? —mondta alig leplezett gúnnyal a hangjában, mitől a férfi összerezdült kissé, de nem válaszolt, és ezt az enyhe, önkéntelen vonaglást a nő azonnal nyugtázta is. —Ez talált! —gondolta kárörvendően, majd egy hirtelen mozdulattal lovagló-ülésbe helyezkedett a férfi mellére.
—Szóval, akkor valamiféle pap vagy, igaz?
—Nem vagyok semmiféle…
—Kérsz egy kis pezsgőt? Én kérek! —vágott a férfi szavába, miközben térdre állt, hogy elérhesse a fejük fölött, az éjjeli szekrényen lévő, pezsgővel telt poharak egyikét. Pár pillanatig így maradt, miközben néhány kortyot nyelt poharából, de a férfit nem kínálta meg, és közben úgy tett, mint aki nem is veszi észre azt, hogy altestével majdnem ráült annak arcára. A férfi érezte, ahogyan a nedves női altest jellegzetes illata az orrába csap, és fejét önkéntelenül elfordítva megértette a nő félreérthetetlen, megalázó gesztusának az igazi üzenetét.
—Én úgy tudom, hogy a pap is férfi! Nem így van? —ült vissza a férfira tüntetően úgy, mintha az csak egy közönséges tuskó lenne, és egy világért sem tolta volna a fenekét néhány centiméterrel lejjebb. Oda már nem is lenne érdemes, üzente gesztusával! Pedig tévedett, mert a korábbi pózolásával mégis kiváltotta azt, amit egy kis türelemmel és gyöngédséggel amúgy is elérhettek volna egészen másképpen is!
—Figyelj! Ne csináld most ezt velem! —kezdte el a férfi még mindig békítő hangon, de szemei fenyegetően összeszűkültek, és a nő nem láthatta, hogy most hideg fény villan bennük. —Nem vagyok pap, és más egyéb sem, és őszintén sajnálom, hogy ennyire elrontottam a mai estédet. Hidd el, önmagam iránti elvárásaimat is alulteljesítettem, de amit nagyon nem kezdek érteni, neked miért okoz ez ekkora gondot?
A nő elgondolkodva nézett egy darabig, kezében tartva a félig kiürült poharát, majd tettetett bűnbánó hangon válaszolt.
—Igazad van! Tényleg, modortalan vagyok. Előbb megkínállak egy kis pezsgővel, aztán csak én magam iszogatok. —s ezzel kiitta poharának tartalmát, majd a fény felé tartva nézegette érdeklődve, hogy tényleg üres lett, majd egy lassú mozdulattal az ágyra ejtette, és egy érzéki öleléssel borult rá a férfira. Annak száját kereste, s mikor az meglepetten csókra nyitotta ajkait, akkor a nő belespriccelte a szájában visszatartott pezsgőt. Ez a trükk váratlanul érte a férfit. Olyannyira, hogy fuldokolva ugrott fel helyéről egy heves köhögési rohammal küszködve.
—Nem volt jó? —kérdezte a nő most naivan, és aggodalmaskodva nézett rá, de mivel kissé ferdén tartotta a fejét is, emiatt valósággal ordított már róla a groteszk színészkedés.
—De, nagyon remek ötlet volt, csak éppen nem voltam felkészülve rá. —Mondta prüszkölve a férfi, miközben a könnyei is kicsordultak.
—Eh, nem is igaz! Csak ilyen szerénykedő udvariaskodásból mondod ezt! Pedig a férfiak nagyon szeretik, mikor ők hasonlókat művelnek. Igaz, hogy ők nem pezsgőt fröcskölnek, de te sem lennél egy igazi… —mondta durcásan, de ezt már nem fejezhette be, mert a férfi ezúttal olyan váratlanul vetette rá magát, hogy néhány pillanatig úgy érezte, most azonnal megöli.
—Te minek tartasz engem, te ribanc? —sziszegte fenyegetően a férfi, és olyan erővel fektette hátára a nőt, hogy recsegett bele az egész ágy. A nő riadtan nézett, és komolyan kezdett a saját testi épsége miatt aggódni, de aztán hamar megértette, hogy csak a hímoroszlánt látja dühöngeni, aki most megregulázza a szeszélyeskedő nőstényét.
—Játszani akarsz? Hát akkor most megmutatom, hogy velem nem lehet csak úgy játszadozni! —és ezzel beleharapott a nő combjába, mitől az feljajdult, majd ívbe görbült hirtelen, mikor lábai közt érezte a férfi ajkait. Végigborzongott a gyönyörtől, de fejében másfajta gondolatok is keringtek: —Ó, te szánalmas balfék, csináld csak, csináld, aztán légy boldog, hogy te is képes voltál ma éjjel egy ennyire! —gondolta gúnyosan, miközben mégiscsak magához szorította gyöngéden a férfi fejét.
—Te, hülye állat! —nyögte ki, mikor már túl volt az első kéjhullámon, —te szánalmas…—de nem tudta befejezni, mert a férfi ekkor hirtelen a dereka alá nyúlt, és olyan erővel emelte a levegőbe, hogy elakadt a szava. Ebben a pozícióban megtartva erőteljesen belehatolt, mitől a nő légzése is elakadt egy pillanatra, miközben a férfi lihegve mondta neki:
—Mocskos szád van kisasszony! Nem illik a ruhatáradhoz, nem gondolod? —de ezúttal a nő sem hagyta magát, és elszántan szállt szembe az agresszióval. Lábait szorosan összefűzte a férfi derekán, majd egy boszorkányos kígyózással emelkedett fel, és körmeivel mélyen beleakaszkodott a meglepődött férfi vállaiba. Sercegve húzta lassan végig begörbített ujjainak mind a tíz körmét a férfi testén, miközben jól érezte, ahogyan azok vadul bevágódnak az eleven húsba. A fájdalom és a szex néha egy fedél alatt tanyázik, és nagyon jól megvannak egymással keverve is, miközben csak egy igen kényes adagolás kérdése lenne az, hogy egymással azért soha ne versenyezzenek! A nő most bemutatta, hogy igen jól ért ehhez az adagoláshoz, mert a megránduló férfit sikerült is a tűrhetősége határáig kitolnia, amikor az egy idő után önkéntelenül is előrecsuklott a fájdalomtól!
—A nyelvedet, azt járatod rendesen! —sziszegte ellenségesen —csakhogy most meglátjuk azt, hogy hogyan tudod csóválni a farkadat is, mert eddig csak ő csóvált téged!
Izmos karjával átkarolta a férfi nyakát, és nyúlánk macskatestét hátravetve egy pokoli táncba kezdett.
—És most lássuk csak, hogy mit tudsz?
A nő először csak néhány szokatlan altesti mozdulatot tett, amitől a férfi nem kis meglepetésére úgy érezte, mintha vákuum keletkezne a nő altestében, és ettől a szorító, gyűrűző érzéstől egyszerűen képtelen volt a saját ritmusát fenntartani. —Ez most mi a franc lesz? —ámuldozott, és érezte, hogy kicsúszik kezéből az ellenőrzés, ezért hirtelen pozíciót igyekezett váltani, de a nő úgy tapadt rá, akár egy nyolckarú polip.
—Hová menekülsz? Megijedtél a nénitől? —kérdezte gúnyosan, miközben látható volt, hogy ő nagyon is élvezi a dolgokat. A férfi valahogy maga alá gyűrte a nőt, aki egyre jobban szorongatta azzal a furcsa, altesti technikájával. Ettől a szorító-gyűrűző érzéstől felajzva érezte, hogy nem sok kell már hozzá, és megint rá fog szakadni az ég. Szerencséjére a nő ekkor hirtelen felhagyott a csatározással, és úgy tűnt, hogy teljesen transzba esve adja át magát egy végtelen hosszúnak tűnő orgazmusnak, miután teljesen ellazulva engedte el magát. —Hála az Istennek, épp idejében, mert ez a boszorkány majd kitépte a farkamat —gondolta megkönnyebbülve, és most magára figyelve folytatta. Az elaléltnak vélt nő csak arra várt, hogy partnere a csúcs közelébe jusson, és ekkor újra lecsapott rá. Újra összeakasztotta lábait a férfi derekán, magához szorította, de úgy, hogy az most jóformán mozdulni is képtelen volt. Felemelte fejét az ágyból, és merően a férfi szemeibe bámult, és csak nézte, szórakozva annak nyilvánvalóan kínos helyzetén.
—Nos? Milyen érzés, mikor pontosan akkor hagynak cserben? Ugye, hogy nem kellemes?—kérdezte a nő, de ezúttal már nem volt annyira ellenséges, és a férfi ekkor elhűlve tapasztalhatta, hogy bár mozdulatlanul állnak összekapcsolódva, megint érzi azt a korábban tapasztalt gyűrűző érzést, amitől lassan megint a csúcsra jut, és ekkor megint szünet lett, amitől most teljesen elveszítette a fejét. Kénytelenül kellett tudomásul vennie, hogy ő tulajdonképpen csak vergődik, mint egy gombostűre feltűzött bogár, teljesen kiszolgáltatva a nő kénye-kedvének. Ekkor a nő mégis finoman ölelte magához, majd érzékien csókolgatni kezdte a megbabonázott férfit, és újra beindult az a furcsa, gyűrűző mozgás is. Ezúttal nem volt már többé leállás, és így egymásba fonódva, szinte mozdulatlanságba merevedetten, a férfi által korábban soha nem tapasztalt, élményszerű, szinkronizált orgazmusban végeztek mindketten.
A férfi később sem volt képes felocsúdni az átélt élmény hatása alól, és csak feküdtek egymás karjaiban kimerülten. A nő jó gondolatolvasó lehetett, vagy talán tudta, hogy különös produkciójával milyen utózengéseket képes gerjeszteni, mert most a következőket mondta:
—Én csak arra akartam felhívni a figyelmedet ezzel, hogy soha ne becsüld le a nők képességeit, és soha ne fenyegetőzz, hogy te majd megmutatod! Megmutatod, hogy veled nem lehet csak úgy játszadozni! Mindenkivel lehet, és tudd meg tőlem azt is, hogy mindkettőnkkel is csak játszadoznak valakik. Most is ezt teszik!
—Valóban? Neked ez csak játék? —kérdezte a nő felé fordulva. —Mennyi ideig szokott nálad egy ilyen… játék eltartani? Reggelig?
—Nem mindegy ez neked? Tényleg akarod tudni is, vagy csak kíváncsiskodsz? Véleményem szerint, hamarosan tudni fogod, és a játéknak is ilyenkor szokott vége lenni. Elmondhatom, hogy egyáltalán nem fogsz örvendezni, amikor mindezt megtudod! Hidd el nekem!
—Jó, elhiszem! Ez lennék én, aki nem fog örvendezni! És mit fogsz te tenni a játék végén? —A nő gondolkodott, majd, mintegy tehetetlenségét igyekezvén kifejezésre juttatni, széttárta karjait, és megjegyezte:
—Egy dolog biztos! Soha nem én vagyok az, aki jókat szokott röhögni a játék végén! —Ezzel felült, fáradtan nyújtózkodott egyet, majd később az ágy szélén ülve csendesen megjegyezte:
—Mindjárt reggel van, rendbe rakom magam a fürdőben, aztán hívok egy taxit, s húzok a francba. Te is fáradt vagy, pihend ki magad! Még sok szarság vár terád ezután. —Hangjában egy eddig soha nem tapasztalt szomorúság és lemondás csengett.
—Te komolyan beszélsz? —kérdezte a férfi, és kezét nyújtotta a nő felé, aki bágyadtan, nem nagy lelkesedéssel ragadta meg azt. Néhány pillanatig egymást nézték, aztán a férfi határozottan kijelentette:
—Hát tudod mit? Egy nagy frászt! Megígérted, hogy reggel elkészíted a kávét, és én úgy fogok az ágyban kávézni, mint egy nagyherceg. A kora reggeli fürdőzés az oké! Abban én is benne lennék, és ilyenformán akkor az én hátamat is lenne aki végre egyszer megmossa, mert évek óta gyűl rá a lemosatlan kosz. Nem vetted észre, hogy már messziről bűzlők a magányos fürdőzésektől? Ma szombat van, holnap vasárnap, és különben is, mindenki kapja be! A nagy bábjátékosoknak is megüzenheted, hogy egyelőre még várniuk kell a kukkolós anyagra, mert addig szó szerint az ügyön, tehát rajtam dolgozol.
—Elment neked a józan eszed? Hisz most meséltem el neked, te barom! Most látom, hogy jóval többet járt a szám, mint kellett volna. Ha én ezt az ügyet veled kapcsolatosan most elbaszom…—de aztán elhallgatott, és nem volt kedve befejezni a mondatot.
Hosszasan hallgattak az ágy szélén ülve, és mindketten csak a semmit bámulták. Aztán a férfi sóhajtva dőlt hátra, és fáradtan mondta.
—Szóval, akkor csak ennyi volt az egész! Egy véletlen baleset, vagy valami egyéb, amit valakik kitaláltak a számomra, és te csak… Istenem! És én még azt hittem, hogy te… te tényleg…—itt felült hirtelen, és a nő felé fordult. —Ezért is művelted velem ezt a szemétséget, igaz? Csak úgy, heccből, mert neked ez semmit sem jelentett! Így van?
A nő nem válaszolt azonnal, hanem lehajtott fejjel ült egy darabig, és csak nagy későre szólalt meg, szomorú, csendes hangon.
—Nem! Nem így van! —és sokáig semmit sem mondott, majd mélyet sóhajtva nehezen, akadozó szavakkal folytatta: —Tudod? Nekem nem lett volna szabad mindezt elkezdenem veled, és főleg nem lett volna szabad ennyire szemétnek lennem veled szemben! Nagyon hülyén viselkedtem, és olyasvalamit engedtem meg magamnak, amivel tudom, hogy vérig sértettelek, és most én sem értem, hogy miért tettem meg mindezt. Talán azért, —mondta elgondolkozva —mert… nekem, nekem soha nem szabad normálisan viselkedni ebben az életben. Nekem nincs jogom rendelkezni a saját életemmel, vagy az érzéseimmel úgy, mint ahogyan azt egy átlagos, hétköznapi nő megengedheti magának. —Hangja elcsuklott, de nem sírt, mert neki talán még ezt sem volt szabad megtennie. A férfi most hozzáhúzódott lassan, vigasztalóan ölelte át, majd álla alá nyúlva finoman emelte fel a nő fejét, akinek arcán most mély szomorúság tükröződött.
—Nem vagy te egy átlagos nő! Te egy csodálatos nő vagy! —mondta neki csendesen, és félresimította a nő szemeiből a zilált hajtincseket. A nő nedves szemekkel nézett vissza rá, és a dicsérő szavak ellenére mégis nagyon szerencsétlenül érezte magát. Elérzékenyülve bújt a férfihoz, és halkan, szinte suttogva mondta a következőket:
—Te egy ritka rendes fickó vagy, és ezért is fáj nekem most úgy, mert ilyen csúnyán megbántottalak. Igazán sajnálom! Ne haragudj rám! Ok?
—Ok! Nem haragszom. De akkor maradj még! —A nő erre hirtelen kibontakozott a férfi öleléséből, és már nem volt az előbbi érzelgős nőci, de a korábbi, hűvös határozottsága sem tért vissza többé. Összevont szemöldökkel fürkészte a férfi arcát, és csak ő tudta, hogy miféle jeleket keresett ott. Hitetlenkedve rázta meg a fejét, és fel akart állni, de a férfi határozottan, és mégis gyöngéden tartotta vissza.
—Krisztina! Azt akarom… azt szeretném, ha te most itt maradnál velem! —A nő csak rázta a fejét, de már egyáltalán nem olyan határozottan. A férfi pedig nem adta fel.
—Figyelj csak! Nem te mondtad, hogy ez csak egy játék? Egy nagy játék, amiben mi csak olyan játékszerek lennénk. Erről jut most eszembe, te láttad azt a filmet, mikor egyszer a babák életre keltek, és a végén leszámoltak minden bábjátékossal?
—Te komolyan beszélsz? —kérdezte a nő rémülten, és tekintetét kutatóan a férfira szegezte. —Te komolyan beszélsz! Egek, ez nem igaz!
—Ne ijedj úgy meg! Én csak azt akarom mondani, hogy a babáknak nem kell a végén lemészárolni az önkényeskedő bábjátékosokat, de a saját érdekükben azért tehetnek egyet és mást, ha már úgy alkották meg őket, hogy lelkük is legyen! —Itt szünetet tartott, de mivel a nő már nem is válaszolt, csak erőtlenül legyintett, akkor hozzátette:
—Hát csak azért mondom, mert van két napunk, ami csak a miénk lehet, és ez alatt a két nap alatt úgy lesz, hogy azok, akik zsinóron rángatnak, észre sem fogják venni, hogy erre a rövid időre, életre is keltünk.
Krisztina sokáig csak ült, szótlanul, néha lemondóan ingatta a fejét, aztán nagy későre mégis kibökte valahogy:
—Van egy tartalék fürdőköpenyed is, vagy valami hasonlód, mert ha már felcsapok itt két napra háziasszonynak, akkor nem járkálhatok csak így, szakadt harisnyában és egy szétmarcangolt harisnyatartóban.
—Pedig nekem nagyon is tetszik, mikor ilyen dögös vagy! —mondta a férfi vidáman, mire Krisztina szabályosan behúzott egyet neki.
—A te tiszteletedre díszítettem fel magam ilyen cuccokkal, és ha elismerést nem is, de több tiszteletet mutathatnál irántam! Ha nem, akkor…—és megint készült egy bal-horgot bevinni a nevető férfinak, de az most villámgyorsan elkapta a lendülő csuklóját, és egyetlen mozdulattal maga alá fordította az ágyba. Tiltakozni próbált, de a férfi ezúttal olyan acélos fogással tartotta a karjaiban, hogy minden erőlködése csak egy halvány vonaglásba fulladt. Hevesen ölelkeztek össze, és a férfi csak ekkor válaszolt, behunyt szemmel a nő fülébe suttogva:
—Minden elismerésem a tied! —mire a nő hálásan csókolta meg és ő is suttogva mondta, behunyt szemmel:
—Én pedig most csak a tied vagyok! Aztán… nem tudom.

*

 

10 megjegyzés:

Anikó írta...

Végigolvastam tetszett, de hol a folytatása??? Mikor tudom meg , hogy mi lesz??

Karesz írta...

Anikó, kedves, a történet már teljes egészében meg vagyon íródva. A tavasszal valamikor könyv lesz belőle, ha minden igaz, és nem lesz valami átverés, amire én sem számíthatok! Illetve számítok, csak nem tudhatom előre! :-)))
Ha meglesz, elsők közt küldök egy dedikált példányt Neked! Ezt megígérem!

Anikó írta...

Kedves Karesz nagyon szépen köszönöm elfogadom és boldoggá tettél , mert tényleg nagyon lebilincselő ahogy írsz:)

Karesz írta...

Én pedig nagyon örvendek, hogy sikerült írásommal örömöt szereznem Neked! :-)

Lili írta...

Karesz! Nyugtass meg, hogy nem tévedek, és ezt a részt már egyszer feltetted:))

Karesz írta...

Nyugi Lilike, már volt fenn, és világosan utaltam is rá, hogy a hűséges olvasóim, ők tudják. :-)

Névtelen írta...

Szólj ha megvan a könyv belőle.:)
És tetszik hogy sokkal jobban tagolt, mint az eddigiek.

Karesz írta...

L.D., ez csak azért van, mert ez már késztermék :-)))
A megjelenés tavasz, tavasz vége, ha minden rendben van, de ez már nem rajtam múlik!

Hanczur írta...

De jó is fiatalnak lenni!

Muzsi Attila írta...

Az ember vigyora a képére ragad miközben Nyárádi Károly „Valaki mindig átver valakit” című regényét olvassa. Aztán az ember elkezd gondolkodni a regény elképzelt vagy nem elképzelt összeesküvésein, és a képén a vigyor egy kínos grimasszá fagy.
Gondolom megírom ezt, mielőtt a regény végére jutok, félek a végén ellágyulok, aztán elveszti aktualitását a mostani érzésem.
Elgondolkodtam a mindennapjaim történésein és nyugodtan elmondhatom a helyzetemről, hogy beillek simán abba a konspirációs szerkezetbe, amire Károly olyan szépen rávilágít. Mert lenne miről beszéljek, mégsem teszem, mert benne vagyok én is abban a forgatagban, ahol valaki mindig átver valakit.